Information till medlemmar

Information till medlemmar

 

AVLOPP

Avloppet i Järla Sjö är känsligt. Därför är det mycket viktigt att du tänker på följande:

  • Torka ur stekpannan innan du diskar den – fett från stekning orsakar stora problem för samfälligheten.
  • Häll aldrig fritös-olja eller annat fett i vasken! Häll det istället i en pet-flaska och lämna till kommunens återvinningscentral.
  • Endast toalettpapper och fekalier ska hamna i toaletten. Allt annat (tops, våtservetter, tuggummi, tamponger etc) ska slängas i soptunnan.

Brandskydd

Du som bor i föreningen ska ha brandvarnare och brandsläckare hemma i din lägenhet. I trapphusen får inga lösa föremål förvaras (tex barnvagnar, leksaker, cyklar, sopor etc). Detta är på grund av brandskyddsregler.

Cykelförråd

Föreningen har två cykelförråd. Det ena ligger på husets nordvästra hörn och det andra ligger precis bredvid soprummet mot lekparken. Din vanliga lägenhetsnyckel används till cykelförrådet. I cykelförrådet har vi endast brukbara cyklar (övriga rensas bort av styrelsen med jämna mellanrum). Andra typer av uteleksaker kan inte förvaras där på grund av utrymmesskäl.

Felanmälan

Om du upptäcker något som är trasigt eller behöver ses över i eller runt vårt fina hus ska

du kontakta styrelsen. Vi är händiga, och kan i många fall fixa det som behöver fixas. Om vi inte kan lösa problemet så kommer vi att kontakta vår fastighetsförvaltare som hjälper oss. Genom att du kontaktar styrelsen först sparar vi stora summor pengar, vilket ju är

toppen. Obs! Om du upptäcker ett fel som behöver åtgärdas omedelbart, exempelvis en vattenläcka, stopp i avlopp eller elfel – kontakta vår fastighetsförvaltare direkt enligt anslag i porten.

Förvaltning

Nytorget Fastigheter är föreningens förvaltare. De förvaltar både vår ekonomi och vår fastighet, alltså praktisk skötsel av husen samt vissa reparationer vid behov. Nytorget besöker vår förening med jämna mellanrum för att kolla att allt fungerar och genomför mindre åtgärder, som att exempelvis byta trasiga glödlampor i allmänna utrymmen.

Föreningsstämma

En gång per år, enligt föreningens stadgar senast den sista maj varje år, anordnas föreningens ordinarie föreningsstämma. Kallelse skickas ut senast två veckor innan stämman. Motioner till stämman ska lämnas in senast sista mars till styrelsen, om inte annan information distribueras från styrelsen.

Information till Fyrens medlemmar

Information som är av allmänt intresse för föreningens medlemmar mejlas ut eller sätts upp i portar. I enstaka fall delas information ut i postfack/brevlådor.

Kräftfiske

Varje år under sensommar/höst fiskar föreningen kräftor. Vi tilldelas en kväll/natt av samfälligheten enligt ett rullande schema i området. Om du vill ansvara för kräftfisket något åt är du hjärtligt välkommen att kontakta styrelsen! Om ingen anmäler sig att ansvara brukar vi strunta i fisket.

Ombyggnader

Kontakta alltid styrelsen om du vill bygga om något i din lägenhet.

Parkering

Parkeringsplatser finns i området. Betalning sker med det P-bolag som Samfälligheten har tecknat avtal med. För detaljer om parkeringsregler se anslagstavlor utomhus eller ”parkering” på: www.jarlasjo.se.

Portkod

Lämna inte ut entrédörrarnas portkoder till utomstående och tänk på att inte släppa in personer som inte verkar höra hemma här. Lämna inte porten uppställd utan tillsyn. 

Redskap och annat att låna 

I vårt soprum finns ett förråd med allehanda redskap och verktyg, som du som medlem är välkommen att använda. Bland annat finns gräsklippare, grästrimmer, häcksaxar, krattor, spadar, stegar och annat smått och gott. Se till att ta hand om våra gemensamma saker och meddela styrelsen om något råkar gå sönder! Om du tycker att något saknas i förrådet, meddela styrelsen så kan vi se om vi kan köpa in.

Sopor och matavfall

I vårt soprum lämnar vi hushållssopor och matavfall. Kärlen töms en gång i veckan av Nacka vatten och avfall. Vi hjälps åt att hålla rent och snyggt i soprummet, för allas trevnad. Grovsopor hör INTE hemma i soprummet – de lämnas vid kommunens återvinningscentraler.

Städdagar

I föreningen har vi en vårstädning och en höststädning per år. Minst en medlem per lägenhet förväntas delta mellan kl 10.00 och 12.00. Vi gör fint både utomhus på våra ytor samt i gemensamma utrymmen som soprum och cykelrum. Städdagarna avslutas med fika om vädret tillåter.

Styrelsearbete

Föreningen är förhållandevis liten och alla medlemmar behöver bidra till förvaltning och skötsel. Det betyder att alla medlemmar förväntas delta i styrelsearbetet under någon period. Du behöver inte ha någon särskild kompetens eller kunskap för att sitta i styrelsen!

TV och bredband

Föreningens bredband levereras av Ownit. Föreningen har förhandlat fram ett förmånligt gruppavtal, där alla lägenheter har 250/250 Mbit anslutning. Priset för bredbandet är ett obligatoriskt tillägg till din avgift. Som enskild medlem har du möjlighet att uppgradera ditt bredband hos Ownit. För att göra det kontaktar du Ownit direkt: https://www.ownit.se/.

Föreningens TV-utbud levereras av Canal Digital (analogt basutbud). https://www.canaldigital.se/

 

Senaste nytt
BRF Marketenteriet

Motioner inför föreningsstämma

Hej! I slutet av maj 2021 hålls vår ordinarie föreningsstämma. Vi i styrelsen vill därför påminna om att du som medlem har möjlighet att ta upp frågor eller förslag på stämman, som du vill att föreningens medlemmar tar ställning till. Om du har ett sådant förslag så...

läs mer

Välkommen till vår nya hemsida

Varmt välkomna till BRF Marketenteriets nya hemsida! Här kommer vi att publicera information som är av värde för i första hand er som bor i föreningen.

läs mer

Senaste nytt
Järla Sjö

Bostadsrättsföreningen Marketenteriet i Nacka
c/o NYTORGET FASTIGHETER AB
JOHANNESFREDSVÄGEN 7
168 69 Bromma
Telefon: 08/718 03 87
Org.nr: 769609-8057
E-post: marketenteriet@jarlasjo.se