Integritetspolicy

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Kontaktformulär

Om du fyller i vårt kontaktformulär, lagrar vi de uppgifter du anger i formuläret för att använda till att kontakta dig och svara på de frågor du efterfrågar, alternativt för att hantera beställningar.

Cookie-filer

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Vi använder också cookie-filer för att kunna kontrollera statistik på webbplatsen via Google Analytics.

Prenumeration på nyheter

Om du prenumerar på våra nyheter, lagrar vi de uppgifter du anger i formuläret för att använda till att skicka ut notiser när vi publicerar nya nyheter på hemsidan.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Innehåll på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Facebook flöde

Vi använder ett plugin för att visa vårt Facebook-flöde på vår hemsida. Därmed gör vår webbplats förfrågningar till Facebooks servrar för att visa innehåll såsom texter, bilder och videoklipp. Dessa förfrågningar gör din IP-adress synlig för Facebook, som kan använda den i enlighet med sin integritetspolicy: https://www.facebook.com/about/privacy/update.

Vi lägger in en funktion för att du ska kunna se information om, och ”gilla”, vår Facebook-sida. Den här funktionen kan hämta din IP-adress, din webbläsareversion, lagra och hämta cookies i din webbläsare, bädda in ytterligare spårningsinformation och övervaka din interaktion med funktionen, inklusive hantering av ditt Facebook-konto med vilken åtgärd du än gör inom funktionen (t.ex. ”Gillar” vår Facebook-sida), om du är inloggad på Facebook. För mer information om hur dessa data kan användas, se Facebooks sekretesspolicy för personuppgifter: https://www.facebook.com/about/privacy/update.

För att förbättra prestanda laddar vi den typsnitts-fil som används i Facebook-flödet från ett Content Delivery Network (MaxCDN). Som ett resultat gör vår hemsida begäran till MaxCDN-servrarna för att hämta filen. Dessa förfrågningar gör din IP-adress synlig för MaxCDN, som kan använda den i enlighet med deras sekretesspolicy: https://www.maxcdn.com/legal/#pp.

Vilka vi delar dina data med

Vi kan dela med oss av information till företag som behandlar data på uppdrag av oss. Detta för att vi ska kunna genomföra exempelvis distribution av e-post, SMS och information via post. Det kan också röra företag som hanterar våra webbsidor. Vid all hantering av personuppgifter iakttas alltid hög säkerhet och sekretess. Exempel på externa parter som vi delar information till är tryckerier, postutdelningsföretag, e-posthanteringssystem och företag specialiserade på administrativa tjänster.

Utöver det delar vi inte dina uppgifter med någon annan utan ditt specifika tillstånd.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på vår webbplats (om sådana finns) sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Du har enligt 26 § personuppgiftslagen (1998:204) rätt att gratis, en gång per kalenderår, efter skriftligt undertecknad ansökan ställd till oss (meddelande via Kontakta Oss-sidan går bra), få besked om vilka personuppgifter om dig som vi behandlar och hur vi behandlar dessa. Du har också rätt att enligt 28 § personuppgiftslagen begära rättelse i fråga om personuppgifter som vi behandlar om dig. Läs mer om GDPR här.