Om Oss

Om oss

Brf Marketenteriet är en av Järla Sjös 17 bostadsrättsföreningar, och ligger i Järla Sjös nordöstra hörn. Med Lillängens villaområde som närmsta granne har vi en lugn och trivsam förening. 

Föreningens annorlunda namn kommer från att ett av husen på grannfastigheten tidigare har fungerat som marketenteri, därav föreningens namn. Så här beskrivs ett marketenteri på wikipedia: “Marketenteri är ett försäljnings- och serveringsställe vid militärförläggning, särskilt för meniga, vanligen med ett sortiment liknande en kiosk eller ett kafé. Begreppet förekommer även på andra institutioner och vissa arbetsplatser. På längre militära övningar brukade det även finnas en fältvariant, bland annat i form av marketenterikistor. Populärt är det kallat ”markan”.”

Föreningen består av 38 bostadsrätter, och inflyttning skedde i december 2005.

Senaste nytt
BRF Marketenteriet

Motioner inför föreningsstämma

Hej! I slutet av maj 2021 hålls vår ordinarie föreningsstämma. Vi i styrelsen vill därför påminna om att du som medlem har möjlighet att ta upp frågor eller förslag på stämman, som du vill att föreningens medlemmar tar ställning till. Om du har ett sådant förslag så...

läs mer

Välkommen till vår nya hemsida

Varmt välkomna till BRF Marketenteriets nya hemsida! Här kommer vi att publicera information som är av värde för i första hand er som bor i föreningen.

läs mer

Senaste nytt
Järla Sjö

Bostadsrättsföreningen Marketenteriet i Nacka
c/o NYTORGET FASTIGHETER AB
JOHANNESFREDSVÄGEN 7
168 69 Bromma
Telefon: 08/718 03 87
Org.nr: 769609-8057
E-post: marketenteriet@jarlasjo.se